V četrtek, 11. 4. 2024, smo naš interaktivni poligon postavili tudi pri družini Trstenjak v Stročji vasi, v njihovi ‘ZALI MALI’.

Gospod in gospa Trstenjak sta nas prijazno sprejela in nam omogočila, da širimo elemente kulturne dediščine ter ozaveščamo o pomenu le-te tudi pri njih.

V sklopu projekta Erasmus+ smo večji poligon postavili tudi pred šolo v Stročji vasi. V naš dvoletni projekt, ki ima naslov Kulturna dediščina prihodnosti, so vključene še Srbija, Latvija in Portugalska. Mednarodni projekt se izvaja v sklopu Erasmus+ projektov. Glavni cilj, ki ga zasledujemo, je ohranjanje kulturne dediščine, predvsem na območju, v katerem živimo. Želimo si, da predvsem mladi ne bi pozabili na našo kulturno dediščino in ravno zato smo se odločili, da izdelamo tale interaktivni poligon. Kmalu bo končana tudi interaktivna knjiga, v kateri bodo še avdio in video posnetki različnih elementov kulturne dediščine vseh štirih držav.

QR kode vas bodo popeljale do naših spletnih strani, na katerih boste našli še več informacij o kulturni dediščini naše lepe dežele ter vseh držav partneric.

Zapisala: Maruša Krajnc, 7. r

                          

(Visited 25 times, 1 visits today)