V četrtek, 4. 4. 2024, smo pred našo šolo v Stročji vasi postavili interaktivni poligon. Naša šola je koordinatorica projekta KULTURNA DEDIŠČINA PRIHODNOSTI, v katerega so vključene še Portugalska, Latvija in Srbija. Projekt traja 2 leti in se izvaja pod okriljem platforme Erasmus+. Glavni cilj, ki ga zasledujemo, je ohranjanje kulturne dediščine, predvsem na območju, v katerem živimo (poudarek na čebelarstvu, trgatvi, kmečkih običajih, narečju …).

Eden izmed glavnih ciljev (poleg knjige, ki je tudi skoraj dokončana), je bil tudi tale interaktivni poligon, ki smo ga postavili pred OŠ Stročja vas. Še enega bomo postavili pri Trstenjakovih v Stročji vasi, v njihovi ‘Zali mali’.

Lepo vabljeni, da si naš interaktivni poligon pobliže ogledate, da ‘poskenirate’ QR kodo in raziščete našo spletno strani, na kateri boste našli še več informacij o kulturni dediščini naše lepe dežele. Na spletni strani pa vas čakajo še povezave do spletnih strani drugih držav. Gotovo boste izvedeli marsikaj zanimivega in poučnega!

Zapisala: Maruša Krajnc, 7. r

 

Galerija slik

(Visited 27 times, 1 visits today)