Na naši šoli se vedno kaj dogaja − tokrat smo imeli malo drugačen kulturni dan, in sicer  v pričakovanju prihajajočega Prešernovega dne. Glavna tema je bila obdobje romantike.

V četrtek, 26. 1. 2023, je naš pouk izgledal precej drugače. Učenci smo namreč v šolo prišli ob 13. uri in takrat začeli z delavnicami. Te so bile razdeljene po razredih.             

1., 2. in 3. razred so najprej prisluhnili glasbeni pravljici, se naučili par plesov in za popestritev naredili vsak svoj klobuček iz časopisa. Učenci 4. razreda so pri učitelju Borisu Smodišu in učiteljici Danijeli Škrobar izdelovali srčke iz papirja, ki so prikazovali ljubezen in podlago, ki je temeljila na žalosti in depresiji. Prešerne na moderni način so nam pokazali učenci 5. razreda. Poleg tega pa so se zaposlili s slikanjem na temo zasvojenosti z mobilnimi napravami in z risanjem podrtih in na novo rastočih dreves. Učenke in učenci 6. razreda so se naučili igrati na orffova glasbila, in sicer Schillerjevo Odo radosti. Zapeli pa so nam tudi našo himno Zdravljico. Učenci 7. razreda so se nam predstavili z gibalnim izražanjem na skladbo V dvorani gorskega kralja. V 19. stoletju je can can postal priljubljen ples in učenke 8. razreda so se ga naučile in ga zaplesale. Preostali učenci pa so pripravili kratko gledališko predstavo o Frankensteinu. Z nastopom so vzbudili pozornost vsega občinstva. V 9. razredu smo bili razdeljeni v dve skupini. Dekleta smo izvedele kaj več o modi v obdobju romantike in izdelale svoje pahljače. Fantje so se preizkusili v izdelavi Prešernovih cilindrov. Po končanem delu smo dva učenca in dve učenki preobrazili v Prešerna in Juliji.

Ob 16.30 smo se vsi učenci, učitelji, gospa ravnateljica in naši straši zbrali v telovadnici šole, kjer smo najprej imeli kratko proslavo ob prihajajočem Prešernovem dnevu. Le-ta je bila v obliki predstavitve delavnic. Za tem pa smo imeli koncert − obiskala sta nas dva znana gosta, in sicer Marta Zore, z dvema spremljevalcema, in Gojmir Lešnjak − Gojc. Predstavili so nam nekaj inštrumentov, na katere so igrali. Vsak nas je zabaval na svoj način. Tako smo obeležili tudi 2. skupni roditeljski sestanek.  Koncert se je zaključil ob 18.30. Dan nam je bil zabaven in poučen.

Galerija slik

(Visited 774 times, 1 visits today)