4. oktobra 2022 smo se 2. šolsko uro v telovadnici zbrali tutorji in predstavniki šolske skupnosti, kjer smo že nestrpni pričakovali prvošolce. Ko so z nasmehom na obrazu prišli v telovadnico, smo pričeli s programom.

Najprej smo jih pozdravili, nato je sledila zanimiva točka učenk 6. razreda. Razložili smo jim, kaj je šolska skupnost in kaj pomeni biti njen član. Seveda pa je prvošolčke nagovorila tudi gospa ravnateljica Mateja Leskovar Polanič. Vsi pa smo želeli izvedeti, kaj so se prvošolci že naučili, zato smo jih povabili, da nam pokažejo. Pripravili so nam kar dve glasbeni točki. Še vedno pa nismo bili povsem prepričani ali so pokazali dovolj, da lahko postanejo člani šolske skupnosti. Zastavili smo jim še par vprašanj, na katera so odgovorili zelo hitro in pravilno. Vsi smo bili zelo navdušeni. Sledila je zaprisega prvošolcev in tako so uspešno postali člani šolske skupnosti.

Deležni so bili podelitve oz. sprejema v šolsko skupnost. Učencem smo se predstavili tudi tutorji. Vsak je pozdravil enega izmed njih, saj mu bo pomagal pri domačih nalogah in se z njim igral. Po končani prireditvi pa smo tutorji prvošolčke pospremili do učilnice in se z njimi družili.

Tako so prvošolci uspešno postali člani šolske skupnosti in upamo, da bodo vestno in uspešno izpolnjevali svoje dolžnosti.

Galerija slik

(Visited 166 times, 1 visits today)