Zjutraj, ob 7:30 smo se, Alina, Lucija, Lara, Špela in jaz z ravnateljico Matejo Leskovar Polanič odpravile v Maribor. Po poti smo klepetale, malo spale ter se spraševale, kako bo izgledalo srečanje učencev iz različnih šol po Sloveniji to leto.

Ko smo prispele, nas je pozdravila gospa Petra, ki je zraven gospe Katje sodelovala v naši razpravi. Pred začetkom dela smo se spoznali. Stopili smo v krog in vsak je povedal svoje ime. Po nekaj uvodnih ter spoznavnih igrah, smo začeli z delom. Bila smo skoraj sama dekleta ter en fant. Razpravljali smo na temo ali kako mladi participiramo v šolah, zdravstvu, na sodišču ter v lokalni skupnosti. Veliko smo imeli za povedati ter smo se pri vsaki temi kar precej razgovorili. Katja, ki je vodila razpravo, je na koncu ob zaključkih iz vsake teme obkrožila 3 predloge, ki smo jih izbrali, in bodo predstavljeni vladi ter nekateri (upajmo) tudi zapisani v Belo knjigo.

Delali smo v skupinah po 5 ter se zelo dobro ujeli.

Na poti domov smo se ustavili še v McDonaldsu.

Tija Gajser, učenka 9. razreda

Dan v Mariboru mi je bil zelo všeč. Imeli smo dobre teme za pogovore in všeč mi je bilo tudi delo v skupinah. Imeli so tudi zelo dobre sendviče.

Alina Karba

Galerija slik

(Visited 38 times, 1 visits today)