Letos je v Postojni potekalo državno tekmovanje za Zlato kuhalnico, in sicer 13. oktobra. Na državno tekmovanje so se uvrstile osnovne šole, ki so na regijskih tekmovanjih po celi Sloveniji prejele zlata priznanja. Sara, Nia in jaz smo tudi tokrat zastopali Osnovno šolo Stročja vas.

Ob 7.00 uri smo se izpred šole napotili v Ljutomer in potem še v Križevce, saj smo se z učenci Osnovne šole Ivana Cankarja Ljutomer in Osnovne šole Križevci podali skupaj na pot. Vožnja z avtobusom je trajala kar štiri ure. Restavracija Jamski dvorec v Postojni je bila gostiteljica kuharskega tekmovanja. Najprej smo spremljali, kako so kuhalnico sukale druge šole, spoznali pa smo tudi prostor, kjer bomo sami pripravili našo kuharsko mojstrovino. Ob 13.50 je šlo zares! Svoje delovno mesto smo si skrbno pripravili ter začeli kuhati. Na razpolago smo imeli 60 minut. Z našo jedjo smo bili zadovoljni. Ob 15.00 so razglasili rezultate: naša šola je dobila srebrno priznanje, prav tako tudi Osnovna šola Križevci. Učenci iz Ljutomera pa so prejeli zlato priznanje, saj so osvojili 2. mesto. Čestitamo!

Po končanem tekmovanju so nas malo razvajali. Odpravili smo se namreč v Vivarium ter v muzej, kjer smo si ogledali razstavo metuljev, zato smo se proti domu odpravili šele 16.30.

To je bila neverjetna izkušnja ter velika spodbuda za nadaljevanje šolskega leta.

Vid B., 7. r.

Galerija slik

(Visited 70 times, 1 visits today)