Tudi letos je potekalo tekmovanje Zlata kuhalnica, in sicer 16. septembra 2021. Tekmovanje se je izvajalo na šestih različnih lokacijah po Sloveniji (v Radencih, Izoli, Mariboru, Celju, Radovljici in v Novem mestu). Jaz in moji dve sošolki smo predstavljali Osnovno šolo Stročja vas na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci. Naši nasprotniki so prihajali iz osnovnih šol Kapele, Velike Nedelje, Križevcev, Ivana Cankarja Ljutomer, Cvetka Golarja Ljutomer, Središča ob Dravi in Bogojine.

Tekmovanje se je pričelo ob 10.00 uri z uvodnim nagovorom. Sledil je žreb delovnih mest. Na začetku so nam dali 10 minut časa za pripravo sestavin, naslednjih 60 minut pa smo porabili za kuhanje. Na izbiro smo imeli dve različni glavni jedi: pirina ali ješprenova rižota. Mi smo se odločili za ješprenovo rižoto, dodali pa smo še mešano solato. Pripraviti smo morali dva krožnika, enega za razstavo, drugi pa je bil namenjen sodnikom za ocenjevanje.

Pozneje smo imeli vsi možnost poskusiti kuharske mojstrovine drugih ekip. Še posebej mi je bila všeč jed, ki so jo skuhali učenci iz Osnovne šole Ivana Cankarja.

Priznanja so podelili okrog 13.00. Zlato priznanje so dobile tri šole –  med njimi tudi naša! S tem smo se uvrstili na državno tekmovanje, ki bo potekalo 12. oktobra 2021 v Postojni.

Zlatega priznanja smo se zelo razveselili, saj se je ves naš trud izplačal. Našega recepta pa vam ne bomo izdali, saj vsi veliki kuharski mojstri svoje majhne skrivnosti zadržijo zase.

Vid B., 7. r.

Fotogalerija

(Visited 34 times, 1 visits today)