Že v letu 2015 smo prejeli naziv Kulturna šola 2015 in naziv vzdrževali 5 let. V maju 2020 smo ponovno kandidirali za ta laskavi naziv ter v prijavnici navedli vse dejavnosti, ki jih izvajamo na področju kulture. In ni jih bilo malo.
Prejeli smo obvestilo ocenjevalne komisije o podelitvi nazivov Kulturna šola za obdobje 2020-2024. Med vsemi šolami, ki so skladno z razpisnimi kriteriji izpolnjevale vse kvantitativne in kvalitativne pogoje, smo ponovno prejeli naziv Kulturna šola za obdobje 2020-2024.  V dopisu pa je bilo tudi presenečenje.
Poleg razglasitve Naj kulturne šole,  pa se podeljuje tudi priznanja za posebne dosežke. Gre za 9 kategorij:

PODROČJE ZBOROVSKE DEJAVNOSTI
PODROČJE GLEDALIŠKE IN LUTKOVNE DEJAVNOSTI
PODROČJE FOLKLORNE DEJAVNOSTI
PODROČJE LIKOVNE DEJAVNOSTI
PODROČJE VAROVANJA KULTURNE DEDIŠČINE
PODROČJE INŠTRUMENTALNE DEJAVNOSTI
PODROČJE FILMSKE DEJAVNOSTI
PODROČJE PLESNE  DEJAVNOSTI
PODROČJE LITERARNE DEJAVNOSTI

Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti je včeraj, 28. 9. 2020 izvedel zaključno prireditev Kulturna šola 2020, ki se je odvila v atriju Mestnega muzeja Ljubljana.
Prireditev je morala biti zaradi okoliščin izvedena prilagojeno.
Ravnateljica, Mateja  Leskovar Polanič, je s ponosom prevzela posebno priznanje za OŠ Stročja vas
ZA POSEBNE DOSEŽKE NA PODROČJU INŠTRUMENTALNE DEJAVNOSTI.

Tukaj gre iskrena hvala vsem mentorjem tamburaške dejavnosti na šoli, ki so se zvrstili v preteklosti in poskrbeli za oživitev te posebne dejavnosti.
Še posebej gre zahvala g. Zvonku Mavriču, ki je doniral inštrumente ter predal dobro osnovo mlajši generaciji.
Prav posebna zahvala pa gre tudi g. Rafaelu Pavličiču, ki skrbi, da je mladim zven tamburic mil, prijeten in ohranja tradicijo igranja po sistemu Farkaš z »digitalno« generacijo.

Seveda brez zainteresiranih učencev ta dejavnost ne bi bila mogoče – zato hvala in čestitke tudi vsem tamburašem naše šole.
Podpora staršev je ključna –  hvala, spoštovani starši.

Novica je že v medijih: https://sobotainfo.com/novica/kultura/med-najboljsimi-kulturnimi-solami-tudi-pomurska-osnovna-sola/570671

(Visited 64 times, 1 visits today)