V petek, 20. 11. 2020, so učenci naše šole obeležili dan slovenske hrane. V ta namen je bil izveden naravoslovni dan. Kot uvod v dejavnosti dneva so učenci pogledali izobraževalni video https://www.nasasuperhrana.si/tradicionalni-slovenski-zajtrk/aktualno/tzs-izobrazevalni-video/) o pomenu zajtrkovanja, prednostih uživanja lokalno pridelane hrane in pomenu čebel, brez katerih marsikaterega živila ne bi bilo.

Pripravili so zajtrk, razmišljali o svojih zajtrkovalnih navadah, telovadili ali zaplesali ob glasbi, se pogovarjali o zdravi in uravnoteženi prehrani, predstavili pomen vključevanja sadja in zelenjave v vsakodnevne obroke, spoznali ajdo kot pomembno poletno čebeljo pašo. Pogovor o čebelah se v šoli pogosto zaključi s spoznanjem, da so marljive in čarobne, da predstavljajo uspeh in sodelovanje. Kot spodbudno spremljevalko vsakdana so učenci izdelali svoje motivacijske čebele. Ker je za telesno zdravje pomembno tudi duševno zdravje, so učenci 3. triletja spoznali nekatere tehnike sproščanja.

Ker se je dan začel z mislijo na čebelo, se je z njo tudi zaključil. Ob ogledu filma Čebela v sliki in besedi (https://www.youtube.com/watch?v=vqpHT0qeLbw) so učenci spoznavali skrivnostni svet čebel.

Iskrena hvala staršem, babicam in vsem, ki ste pripomogli k izvedbi vseslovenskega projekta, Tradicionalnega slovenskega zajtrka, s katerim obeležujemo dan slovenske hrane. In tako pomagali tudi nam, da smo z učenci lahko izvedli naravoslovni dan.

Učenci, v galeriji je nekaj utrinkov z vašega naravoslovnega dne. Hvala za oddane fotografije. Zelo ste se potrudili.

Zapisala Nataša Horvatić Dolamič

 

Galerija

(Visited 218 times, 1 visits today)