V ŠIC Ljutomer so svetovalne delavke sedmih osnovnih šol ljutomerske upravne enote v četrtek, 21. 11. 2019, v popoldanskem času organizirale 12. Tržnico srednjih šol in poklicev. Ker se na osnovnih šolah zavedajo, da je odločitev za nadaljnje šolanje v mladostnikovem življenju zelo pomembna, poskušajo mladih podati kar največ informacij. Predstavitev je organizirana kot ena izmed dejavnosti karierne orientacije.

Namen tržnice je, da si učenci zaključnih razredov osnovnih šol pridobijo informacije, ki jih nujno potrebujejo pri izbiri srednje šole, v katero se želijo vpisati. Gre za prvi stik s programi v srednjih šolah in ena izmed možnosti pri pridobivanju konkretnih informacij pred odločitvijo za srednjo šolo oz. poklic. Tržnica je organizirana v popoldanskem času, tako da si lahko učenci skupaj s starši ogledajo predstavitve, predstavnike šol vprašajo, kar jih zanima in se kasneje doma skupaj odločijo. Zavedamo se, da so starši zelo pomemben člen pri odločitvi mladih ljudi, zato je dogodek organiziran v popoldanskem času. Predstavile so se tako srednje šole kot tudi razne institucije, ki so tako ali drugače povezane z nadaljnjim izobraževanjem. Starši so lahko pridobili tudi informacije o državnih in kadrovskih štipendijah.

V mesecu februarju bodo devetošolci imeli v okviru informativnih dni možnost šole obiskati. V aprilu pa bodo že sprejeli svojo prvo odločitev in izpolnili prijavno za vpis. Preostane jim samo še uspešen zaključek šolskega leta.

Prispevek o dogajanju na Tržnici si lahko ogledate na naslednji povezavi:

https://www.prlekija-on.net/lokalno/22818/devetosolci-so-si-na-trznici-srednjih-sol-pridobili-informacije-o-nadaljnjem-solanju.html

(Visited 41 times, 1 visits today)