Za 15. prvošolčkov naše šole je bil prvi šolski dan prav poseben, saj so v šolo prišli skupaj s svojimi starši. Najprej so se vsi skupaj odpravili v telovadnico, kjer so jih pričakali starejši učenci in ostali učitelji. Po prijaznem pozdravu ravnateljice, gospe Mateje Leskovar Polanič, so si ogledali program, ki so ga zanje pripravili starejši učenci. Prisluhnili so tudi nagovoru ministra za izobraževanje, znanost in šport, dr. Jerneja Pikala ter županje Občine Ljutomer mag. Olge Karba, ki ste preko posnetka nagovorila vse zbrane. Vsak prvošolček je nato prejel listino, da je postal učenec OŠ Stročja vas ter rumeno rutko, s katero bodo bolj vidni in s tem varni udeleženci v prometu.

V učilnici jih je pričakalo majhno presenečenje, pozdravili so se seveda tudi z učiteljico Brigito in vzgojiteljico Alenko. Nato so se še malo posladkali v jedilnici in polni pričakovanj odšli skupaj s starši domov.

Vsi ostali učenci pa so polni pričakovanj sedli v šolske klopi v višjih razredih. Spoznali so razrednike in sorazrednike, prejeli urnike. V telovadnici so pozdravili prvošolčke, pozneje pa opravili uvodne urea pouka in da je hitro minil.

Pa začnimo še eno uspešno šolsko leto.

Galerija

(Visited 25 times, 1 visits today)