V petek, 16. novembra 2018, so učenci ob dnevu slovenske hrane, ki smo ga letos obeležili že sedmič in Tradicionalnem slovenskem zajtrku, letos že osmem, imeli dan dejavnosti. Slastnemu zajtrku, ki so ga pripravile naše kuharice iz domačega rženega kruha pekarne Rž Fekonja, masla s Kmetije Kosi iz Ključarovcev, medu družine čebelarjev Bogdan iz Pristave, mleka s kmetije Žnidaričevih s Podgradja in različnih okusov ekološko pridelanih jabolk družine Trstenjak iz Stročje vasi, so sledile različne dejavnosti. Najprej so mlajši učenci pogledali predstavitev kranjske sivke Ribiča Pepeta s Čuki, starejši pa so skrivnostni svet čebel spoznali z ogledom filma S čebelo do medu (ČZS).

Ker je letošnji dan slovenske hrane v ospredje postavil pomen kakovosti tal za zdravo in varno hrano, so učenci 1. triletja spregovorili o nastanku in sestavi tal, tleh kot življenjskem prostoru, rodovitnosti tal in ohranjanju le-teh na naravi prijazen način, prednostih lokalno pridelanih živil in pravični trgovini. Učenci 2. triletja so spoznavali okuse različnih vrst sadja in zelenjave, opredelili zajtrk kot zelo pomemben dnevni obrok, spekli okusne medenjake in se pošteno razgibali. Za zdrav telesni in duševni osebni razvoj so učenci 3. triletja sodelovali v delavnicah Čut.

Zapisala učiteljica Nataša H. Dolamič

 

Galerija

(Visited 12 times, 1 visits today)