ZDRUŽUJ IN UČINKOVITO POTUJ je letošnji slogan Evropskega tedna mobilnosti, ki je potekal v času od 16. do 22. septembra.

 Na OŠ Stročja vas smo v tem tednu ob pomoči Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu izvedli posebno akcijo na cesti pred šolo in pred gasilskim domom.

 Cesta ob šoli je označena s prometnim znakom OBMOČJE UMIRJENEGA PROMETA, kjer je dovoljena hitrost vožnje 10km/h, kar teoretično pomeni, da bi lahko bila igrišče.  Ker je prometa precej in vozila vozijo dokaj hitro, to ni mogoče.

 Tako smo v torek, 18. 9. 2018, s predstavniki skupnosti učencev šole in mladimi umetniki, z barvami porisali cestišče. Povabili smo tudi predstavnike sveta staršev in  trije predstavniki so se akcije udeležili.

 Učenci 1. triletja so s kredami porisali cesto pred gasilskim domom in igriščem. Učenci, ki pa niso sodelovali pri risanju zunaj, pa so z učitelji ustvarjali v učilnicah na temo varno na cesti. Nastale so zanimive poslikave, ki prikazujejo gibanje otrok.

Ob zaključku akcije smo si vsi ogledali nastale ilustracije, izobesili napise ter oblikovali podobe kolesa iz likovnih del.

 Akcija je bila izvedena z namenom ozaveščanja in osveščanja o vključenosti otrok v promet ter pozornost voznikov na prometne znake  ter upoštevanje le –teh.

 https://tedenmobilnosti.si/2018/

Galerija

Video

 

(Visited 79 times, 1 visits today)