V četrtek, 10. 5. 2018, smo imeli otvoritveno slovesnost bralnega kotička, s knjigobežnico in poličko za domoznansko literaturo.

Po malici smo se učenci 5. razreda zbrali pred bralnim kotičkom. Obiskala nas je tudi direktorica knjižnice Ljutomer Vesna Laissani. Na začetku je naša razredničarka Milena Pavličič Kozlar predstavila dejavnosti v bralnem kotičku, nato je Tija Gajser zaigrala na klavir. Sledile so recitacije iz knjige Žaba bere časopis. Eva Rus in Lana Sovič sta zaigrali na violini. Lana Habjanič je za konec kulturnega programa še zaigrala na harmoniko pesem Bele planike tri.

Na koncu je direktorica knjižnice predstavila dejavnosti, ki jih opravljajo v ljutomerski knjižnici. Podarila nam je tudi veliko knjig o Sloveniji, ki smo jih položili na poličko za domoznanstvo. Direktorici knjižnice smo pokazali tudi knjigobežnico na oddelku za prvo triletje. Bila je zelo navdušena nad našim projektom Vizija Slovenije, Semena sprememb. Prišla je tudi v našo učilnico. Tam nam je povedala nekaj več o preteklosti knjižnice, saj praznujemo 150 let čitalnice. Razdelila nam je nalepke z zelenim zmajem in nalepke z metuljem in napisom: Podajamo si roke in rastemo. Seznanili smo se tudi z legendo o zmaju v Ljutomeru. Po tej slovesnosti smo nadaljevali s poukom.

Bralni kotiček nam služi za branje in druženje. Zelo smo veseli, da ga imamo. Polička za domoznansko literaturo v knjigobežnici pa nas osvešča o zanimivostih našega kraja, naši državi Sloveniji in naši kulturni dediščini.

Alina Karba, 5. razred

(Visited 193 times, 1 visits today)