V sklopu projekta Jem lokalno 2, je v torek 6. 2. 2018 ob 16. uri v prostorih naše  šole (OŠ Stročja vas) potekala delavnica v naslovom »Pogosti, a neprimerni prigrizki naših otrok«. Projekt Jem lokalno II poteka pod okriljem razvojne agencije PORA iz Gornje Radgone.

Na delavnicah je predavateljica Alenka Glavač Geršanov, univ. dipl. inž. in prof. biologije in kemije iz Centra za zdravje in razvoj Murska Sobota, predstavila živila in njihovo sestavo, ter najpogostejše prigrizke naših otrok.

Ugotovili smo, da otroci najpogosteje posegajo po predelanih oz. procesiranih živilih (čips, sladkarije, ocvrta hrana), ki so sicer energetsko bogata, a hranilno revna. Vsebujejo preveč soli, dodanih sladkorjev, nasičenih maščob in aditivov ter premalo vitaminov, mineralov, vlaknin… Bolj zdrava alternativa so okusni prigrizki iz lokalne hrane.

Predavateljica je tudi pokazala kako se pravilno bere deklaracija na embalaži živil ter predstavila prednosti sveže, lokalno pridelane hrane in njen pomen za trajnostni razvoj.

Oglejte si nekaj utrinkov iz delavnice.

(Visited 45 times, 1 visits today)