V torek, 13. 6. 2017 so se pevke mladinskega pevskega zbora naše šole udeležile že 3. Zborovskega BUM-a, ki se je odvijal na tribuni stadiona Ljudski vrt v Mariboru.

Največji glasbeni dogodek mladih v Sloveniji  v tem letu je organiziral Narodni dom Maribor s soorganizatorji: Zavodom RS za šolstvo, Mestno občino Maribor, Slovenskim narodnim gledališčem Maribor in RTV Slovenija.

Na stadionu je za izredno vzdušje skrbel dirigent Simon Krečič, ki je vodil 5.500 glasov mladih pevcev iz 180 slovenskih osnovnih, srednjih in glasbenih šol in  Simfonični orkester SNG Maribor.

Rdeča nit tokratnega dogodka je bila operna glasba.

Mladim pa so se pridružili  priznani operni pevci opernega ansambla SNG Maribor: sopranistka Andreja Zakonjšek Krt, altistka Irena Petkova, tenorist Martin Sušnik in baritonist Jaki Jurgec.

Nastopila sta tudi mlada talenta Lenart in Timotej – WildArt.

Častni pokrovitelj dogodka je bil predsednik RS Borut Pahor, ki je mladim tudi prisluhnil in povedal, da ne bi za nič na svetu želel zamuditi tega dogodka.

Za pevke našega zbora je bil to poseben dan, saj so v spremstvu spremljevalcev potovale z vlakom, se ustavile v Europarku in imele priložnost peti s “ta pravimi” opernimi pevci.

Galerija

(Visited 47 times, 1 visits today)