Učenci od 6. do 9. razreda OŠ Stročja vas so si v ponedeljek, 23. 1. 2017 ogledali predstavo – muzikal dijakov II. Gimnazije Maribor – English Student Theatre .

O MUZIKALU ( iz spletne strani http://www.est.si/alica )

Alica v Čudežni deželi je fantazijski muzikal, poln humorja, besednih iger, virusa domišljije in obilice kultne glasbe, ki ga preprosto ne smete zamuditi! Zasnovan je po   istoimenski knjižni predlogi Lewisa Carrolla iz leta 1865. Gre za mojstrsko literaturo igrivih nesmislov, s katerimi Carroll načenja resna matematična, logična, filozofska in življenjska vprašanja. Nadvse priljubljeno delo je v šestdesetih in sedemdesetih letih prejšnjega stoletja doživelo pravo obuditev. Veliko umetnikov in glasbenih ustvarjalcev tistega časa je našlo inspiracijo v zgodbi o deklici, ki nekega popoldneva zaspi na pikniku ob reki Temzi v viktorijanski Angliji. Zaradi tega smo za vas pripravili glasbeno popotovanje skozi največje uspešnice rock & rolla  glasbenih legend, kot so zasedbe The Beatles, The Who, Jefferson Airplane, Queen, The Rolling Stones, Talking Heads, Earth Wind and Fire, Tom Waits, Tom Jones, Nancy Sinatra in mnogih drugih. Muzikal ima dve dejanji in je v angleškem jeziku s slovenskimi podnapisi.

VSEBINA:

Alico v Čudežno deželo zvabi beli zajček. Na čudnem potovanju sreča živali, bitja in predmete s človeškimi lastnostmi. Vsem je skupno to, da so malce “prismuknjeni”. Tako Alica spozna norega Klobučarja, filozofsko gosenico, mačko Režalko, Rdečo kraljico, ki seka glave in rada pleše buggie, raztreseno Belo kraljico, gospodovalno miško, akrobatsko jajce, želvo veteranko, Grifona, nora dvojčka, roza flaminge, ježke, karte in še koga. Alica preko nesmislov Čudežne dežele išče smisel v človeškem svetu. Skozi potovanje se spreminja, uči, raste in spremlja v zrcalu Čudežne dežele, ki nas na vsakem koraku opominja, da nikoli ne smemo do konca odrasti.

Čeprav je bilo malo težko slediti dogajanju na odru, pa je vse odtehtalo razgibano dogajanje, kjer so mladi igralci dali vse od sebe in pripravili res dober »šov«.

(Visited 42 times, 1 visits today)