Aktiv ravnateljev UE Ljutomer je za strokovne delavce šol in vrtcev, pa tudi za zainteresirane starše, povabil v goste priznanega strokovnjaka dr. Ranka Rajovića.

Dr. Rajović je specialist endokrinologije in predsednik odbora svetovne Mense za nadarjene otroke in soavtor NTC sistema učenja. Zelo aktivno prenaša svoja znanja in izkušnje pedagogom in staršem v Srbiji, Sloveniji in tudi drugod po Evropi.

Je tudi avtor več knjižnih uspešnic, med njimi tudi priročnikov IQ otroka – skrb staršev in Kako z igro spodbujati miselni razvoj otroka, ki je v slovenskem prevodu pri Mladinski knjigi izšel pred kratkim, in sodelavec Unicefa na področju zgodnjega izobraževanja.

Predavanje v Ljutomeru je potekalo 24. 10. 2016 ob 17. uri pod naslovom:

 Zgodnja stimulacija ni mučenje ampak ključ razvoja.

 Dvorana Doma kulture v Ljutomeru je bila polna in vsi prisotni so lahko slišali veliko resničnega, konkretnega in uporabnega s področja učenja in poučevanja,

izpostavljena pa je bila pomembna vloga staršev in vrtca pri zgodnjih spodbudah otrok.

Sprejeta je bila tudi odločitev za nadaljnje sodelovanje z dr. Rajovićem z namenom še bolj opolnomočiti strokovne delavce za ustrezno strokovno delo in tudi starše za ustrezen pristop k vzgoji svojih otrok.

Na spodnji povezavi si lahko ogledate prispevek o delu R. Rajovića.

https://www.rtvslo.si/znanost-in-tehnologija/reproduktivno-ucenje-je-napaka-ali-kaj-imata-skupnega-sipa-in-france-preseren/305041

 Za njegova predavanja je vedno ogromno zanimanja. Nekaj njegovega razmišljanja o odnosu otrok do šole in učenja je dr. Rajović predstavil tudi na portalu Detinjarije.

Aktiv ravnateljev UE Ljutomer

Galerija

(Visited 71 times, 1 visits today)