Lions International, preko njih pa Lions klub Ljutomer, že vrsto let spodbuja sodelovanje s šolami. Tako so letos že osemindvajsetič razpisali natečaj Plakat miru, letos z naslovom »SHARE PEACE« – Mir povezuje. Namen natečaja je spodbuditi otroke v starosti od 11 do 13 let k razmišljanju o miru. Svoja razmišljanja otroci z različnimi tehnikami predstavijo kot likovna dela. Natečaj poteka stopenjsko, dela se najprej ocenjujejo na lokalnem nivoju, nato v nivoju distriktov in v končni fazi na mednarodnem nivoju. Končni izbor je 24 del, ki pa predstavljajo več kot 400.000 otrok iz celega sveta.

 Otvoritev razstave Plakat miru 2015 je bila v soboto, 28. 11. 2015 ob 9.30, v Galeriji Ante Trstenjak v Domu kulture Ljutomer. Povabilu so se odzvali učenci 7 osnovnih šol UE Ljutomer, ustvarjalci likovnih del,  in skupaj s starši občudovali razstavo. Prišle so tudi ravnateljice osnovnih šol in predstavniki Občine. Gostitelji pa so bili člani Lions kluba Ljutomer, program je povezovala ga. Breda Žunič.

Podelili so nagrade in priznanja izbranim učencem.  Med razstavljenimi deli je bilo tudi pet likovnih del učencev OŠ Stročja vas: Hane Pušenjak, Ines Cmager, Zarje Kozar, Saše Žerjav in Ane Tomović. Likovna dela so nastala pod mentorstvom učitelja Vitomirja Kaučiča.

Likovno delo Zarje Kozar je bilo izbrano kot nagrajeno delo OŠ Stročja vas, prav tako pa je bil Zarjin izdelek izbran za finalni izbor.  Finalni izbor je v tej sezoni zaupan Lions klubu Ljutomer, razstava pa bo na ogled prav tako v Ljutomeru od 9. 4. 2016.

1 

2

Foto: http://www.pomurec.com/vsebina/36072/Mednarodni_likovni_natecaj_Plakat_miru#18

(Visited 57 times, 1 visits today)