Letos smo se učenci 5. razreda OŠ Stročja vas prvič vključili v projekt Varno na kolesu.

V tem projektu smo morali izvesti več dejavnosti na temo kolesarjenja. Najprej smo naredili kolesarski kotiček, s katerim smo učence in tudi starše opozarjali na varnost v prometu ter na ustrezno opremo kolesarja. Pregledali smo varnostni in vzgojni načrt. Opozorili smo na nevarne točke in predlagali rešitve.

Hitro za tem smo že dobili novo nalogo. Izdelovali smo čelade iz različnih materialov. Te smo shranili v kolesarskem kotičku, eno pa smo poslali v Ljubljano. V kotiček smo dodali tudi kolesarske igre, s katerimi se lahko igramo. V kolesarskem kotičku pa nam je manjkala samo še ena stvar. To so bila kolesa, ki smo jih naredili iz različnih materialov. Ko smo te dali v kotiček, pa je bil ta popoln.

Načrtovali smo tudi kolesarjenje po domači pokrajini. Izbrali smo najboljše tri načrte in jih označili na karti. Izvedli smo tudi kolesarjenje po načrtovanih poteh, in sicer smo ga izvedli v okviru športnega dne.

Na koncu smo bili veseli, da smo izvedli vse dejavnosti za projekt Varno na kolesu. Sledila je zaključna prireditev na Ptuju. Udeležili so se ga trije učenci. Kot razred smo dobili priznanje in praktične nagrade, in sicer zvezke in varnostne trakove.

Gal Rajh, 5. razred

(Visited 49 times, 1 visits today)