V soboto, 18. 4. 2015, je na naši osnovni šoli potekala že 7. Sobotna šola za nadarjene in ustvarjalne učence od 4. do 9. razreda.

Mladi, ki smo obiskali Sobotno šolo, smo lahko izbirali med naslednjimi delavnicami:

  • Likovna: v tej delavnici so mladi izdelovali vitraž iz papirja in nastalo je kar nekaj lepih »umetnin«. Delavnico sta vodila učitelj Vitomir Kaučič in učiteljica Janja Rajh.
  •  Tehniška: izdelovali so izdelke iz naravnega materiala pod vodstvom učitelja Marka Zanjkoviča in učitelja Borisa Smodiša.
  •  Nemško – glasbena: delavnica je bila zelo energična in zabavna, saj so mladi »peli« in »igrali« znane nemške pesmi (v resnici so peli in igrali na »playback«), in sicer Nenino pesem 99 Luftballons in pesem od Domna Kumra – Schlager. Delavnico sta vodili učiteljica Jasna Ivanušič in dijakinja Nuša Mihalič.
  •  Kemijsko – gospodinjska: raziskovali so kemijo v kuhinji in se nadvse zabavali. Delavnico sta vodili učiteljici Daniela Škrobar in Milena Pavličič Kozlar.
  •  Medpredmetna GOS + MAT (delavnico je podrobneje opisala Neža Zanjkovič, ki jo je obiskala). 
  •  Ročne spretnosti: vsi recikliramo smeti, ampak nas veliko ne ve kam smeti potem gredo in eden od načinov kako uporabiti pločevinke, papir in zamaške je izdelovanje vaz iz recikliranih materialov. To so počeli pri tej delavnici pod vodstvom učiteljic Brigite Pušenjak in Alenke Antolič
  • Glasbena: v tej delavnici so izdelovali glasbila iz vsega mogočega. Na koncu so nastala uporabna in lepa glasbila, ki jih zdaj lahko uporabljamo. Delavnico sta vodili učiteljica Katja Vunderl in pedagoginja Monika Panič Puconja
  •  Ustvarjalna: to delavnico sem obiskala tudi sama in si izdelala lepe izdelke iz kamenja. Ne bi si mislila, da kamen, ki ga velikokrat brcnem po cesti, uspe biti tako lep z le malo domišljije. S pomočjo flomastrov in barv za steklo ter blaga smo izdelali razne motive na kamenje in nekaj tudi na les.
  • Športna: pod vodstvom učiteljev Saša Fijavža in Tomislava Ivančiča so se akrobatsko gibali navdušenci skakanja na trampolin in delanja prevalov (tako na tleh kot v zraku). Na koncu so nam pripravili zanimivo točko, ki bi jo vsi morali videti.
  •  Jezikovna: in nazadnje … moja najljubša. Jezikovna delavnica – španščina: udeležila sem se je sama in pod vodstvom ga. Lidije Žabot in s pomočjo učiteljice Nade Sitar smo se naučili šteti do 20 (uno, dos, tres, cuatro …), celo abecedo (a, be, ce, che, de, e …), nekaj barv (verde – zelena, rojo – rdeča, azul – modra …) in dneve v tednu (Lunes, Martes, Miercoles …). Tudi predstaviti se zdaj vem v španščini: ¡Hola! Yo soy Minea. Vivo en Slamnjak. Tengo 13 años. Na koncu smo malo za zabavo, malo zares zapeli pesem Čebelica Maja v španščini.

V Sobotni šoli sem se zabavala, spoznala nove prijatelje in se tudi nekaj naučila. Čeprav se imenuje Sobotna šola in si vsak misli: »Že čez teden imam dovolj šole, ne grem tja še v SOBOTO!«, je bilo zelo »fajn«.

Minea Rudolf, 8. r.

(Visited 143 times, 1 visits today)