V četrtek, 19. 3. 2015, smo si ogledali dve predstavi in zdaj vam bom jaz opisala slovensko predstavo Srečko išče srečo.

Zgodba govori o fantu z imenom Srečko, ki je edinec v družini in ni srečen, čeprav ima vse najnovejše naprave. Edino, kaj si Srečko želi, je sreča. Želi si, da bi imel vsaj bratca ali sestrico … Nato gre srečo iskat. Pomaga si s tablico in najde pregovor, da srečo najdemo pod zemljo in zato gre pogledat pod zemljo. Tam sreča krta in ga vpraša, če je kje spodaj videl srečo, a krt mu odgovori mu, da spodaj ni videl sreče.

Srečko najde pregovor, da je sreča med oblaki. Tam sreča orla, ki mu prav tako odgovori, da tam zgoraj ni sreče za ljudi. Orel Srečku pove, da ljudje hodijo po srečo h kovaču. Zato gre Srečko h kovaču in ga vpraša, če ima kaj sreče. Kovač mu da kopito, ampak Srečko še vedno ni srečen.

Nato k njemu pride deklica in ga vpraša, zakaj je žalosten. Razloži ji, kaj se je zgodilo in da išče srečo. Deklica mu razloži, da je sreča to, da te ima nekdo rad. Srečko se spomni na svojo mater, ki ga že zelo pogreša.

Odpravi se domov, nazaj k mami, ker je ogotovil, kaj je pravi pomen sreče.

Karmen Lebar

(Visited 24 times, 1 visits today)