V četrtek smo se učenci 3 triletja OŠ Stročja vas odpravili v Črenšovce, z namenom, da bi si ogledali dve predstavi. Prvo dolgo 20 minut v slovenskem jeziku, drugo pa 45 minut v nemškem jeziku.

Mjuzikl v nemščini je odigralo približno 50 učencev s pevskim zborom vred. Učenci so se dokaj dobro odrezali, ampak po mnenju 9. r je mjuzikl bolj primeren za 5. in 6. razred, ker pripoveduje o zajčku, ki ne mara korenja.

Bistvo zgodbe je, da ljudje naj ne bi obtoževali drugih samo zato, ker od drugih odstopajo in so popolnoma različni.

Na polju živi družina zajcev. Sinku je ime Hans. Hans je nenavaden zajec, ker ne mara korenja. Njegova družina pa mu govori, da na svetu ni nobenega zajca, ki ne mara korenja. Zato Hans potuje po mestu, po polju in po gozdu samo za to, da bi našel zajca, ki je podoben njemu. Med potjo sreča žabo, ki mu prav tako reče, da na svetu ni zajca ki ne bi maral korenja. Sreča tudi hudobno lisico, ki ga lovi, da bi ga pojedla za večerjo, ampak na vso srečo ji lahko uide. Na koncu pa Hans spozna eno zajčico, ki je podobna njemu. Prav tako ne mara korenja. Ampak namesto korenja se prehranjuje s solato, s peso … Na koncu pa še Hans novo prijateljico odpelje domov in jo predstavi družini. Družina zdaj ve, da obstajajo tudi zajci, ki ne marajo korenja in ga zato pustijo pri miru.

Patrik Rubin

(Visited 17 times, 1 visits today)