V soboto, 14. 3. 2015, smo se Eva, Ana, Matija, Miha, Kaj, Zarja in jaz z učenci OŠ Bogojina odpravili v Ljubljano na izlet.
Okoli sedme ure zjutraj smo se izpred bencinske črpalke v Vučji vasi odpravili v Ljubljano. Tja smo se peljali dobri dve uri s postankom v Tepanjah, kjer smo opravili malico. V Ljubljano smo prispeli malo prehitro, zato smo se sprehajali po Kongresnem trgu.
Ob desetih smo vstopili v velik šotor, podoben balonu. V njem smo se lahko učili s pomočjo računalnikov, na stropu pa so bile obešene makete satelitov. Najbolj všeč sta mi bila hologram satelita in globus, na katerega si s pomočjo računalnika lahko projiciral dnevni polet letal po svetu, Jupitru, Marsu …
Po dobri uri spoznavanja smo šli v prirodoslovni muzej. Najbolj smo se posvetili temi Živela evolucija. Natančneje smo spoznali Darwina in njegovo delo, videli okostje kita, spoznali razvoj človeka, videli števec človeštva in tisto, kar mi je najbolj ostalo v spominu: videli smo pravo (sicer mrtvo), okoli majhnega stekla namotana trakuljo. Nisem si mislila, da ti zajedavci lahko dosežejo takšno dolžino, in kar me je še bolj presenetilo, takšno širino! V muzeju smo si ogledali tudi okostje mamuta, videli smo polno nagačenih živali, tudi nekaj fosilov, mineralov, metuljev …
Ko smo že mislili, da gremo domov, smo zavili še proti Europarku. Tam smo si najprej ogledali razstavo velikonočnih zajčkov, na kateri je sodelovala tudi OŠ Bogojina. Nato pa smo imeli pol urni »potep« po Europarku. Vsi učenci naše šole smo šli v McDonald’s.
V Vučjo vas smo se vrnili okoli pete ure popoldan.
Izlet mi je bil zelo všeč. Najbolj pa sem se zabavala v prirodoslovnem muzeju.
Neža Zanjkovič
lj

(Visited 38 times, 1 visits today)