V torek, 17. 3. 2015, je v sejni sobi Občine Ljutomer potekal 11. pomurski otroški parlament, ki so se ga udeležili mladi parlamentarci iz štirih Upravnih enot, in sicer Murske Sobote, Lendave, Gornje Radgone in Ljutomera, torej skupaj kar 24 predstavnikov medobčinskih otroških parlamentov. Letošnja tema, na katero so odprli široko debato, je bila »Izobraževanje in poklicna orientacija« in je že 25. zapovrstjo. Debato je povezovala učenka Minea Rudolf, ki je bila odlična. Kot sem pa že omenil, se je srečaja udeležilo 24 predstavnikov medobčinskih otroških parlamentov z mentorji, nekateri pa tudi z ravnatelji.

Vse zbrane so najprej nagovorili: predsednica Občinskega društva prijateljev mladine Ljutomer Mateja Robinščak, regijska koordinatorica otroškega parlamenta za Pomurje Mateja Leskovar Polanič in v imenu Občine še direktor občinske uprave Tomislav Zrinski.

V krajšem kulturnem programu so v uvodu nastopile naše učenke OŠ Stročja vas pod mentorstvom Elizabete Alekse Stukov iz Kulturnega društva Escalade. Nato pa se je začela široka debata mladih parlamentarcev, ki je trajala kar dve uri. Srečanje se je zaključilo s potrditvijo osmih delegatov za 25. nacionalni otroški parlament in s predlogi za temo 26. nacionalnega otroškega parlamenta.

Ob koncu debate smo bili povabljeni v sosednjo sobo, da smo si postregli s pecivom in sokovi.

Alen Sever

(Visited 24 times, 1 visits today)