V četrtek, 19. 5. 2022, smo imeli dan dejavnosti od 4. do 9. razreda.

Najprej so nam učitelji razložili, kako bo potekal dan, nato smo si vzeli dve šolski uri, da smo na kratko spoznali kaj več o varnosti pred soncem. Po razlagi smo mi, 8. razred, izdelovali »slikofrc« in se zabavali.

Po malici smo se zbrali po skupinah. Na panojih so bili listi, na katerih je pisalo, v kateri skupini je posamezni učenec. V vsaki skupini je bil učenec enega razreda. Odpravili smo se po postajah. Mi smo začeli pri 5. postaji in ta je bila, da smo morali izdelati kapo iz papirja. Nadaljevali smo do 6. postaje. Tam smo v nemščini in angleščini poimenovali različna oblačila, ki so visela z drevesa. Pri eni postaji smo morali s senco napisati besedo SONCE. V Lipnjaku smo izdelovali mandalo iz naravnih materialov (listi, plodovi, storži …). Z učiteljem Markom smo delali sončne ure. Pri 2. postaji smo napisali pesem o vodi. Nastale so zanimive pesmi in tudi mi smo se med ustvarjanjem zelo zabavali. Pri eni izmed postaj smo ugotavljali smeri neba. Z učiteljico Natašo smo se razgibali z jogo. Na koncu pa smo izpolnili delovni list o varni »rabi« sonca.

Dan smo zaključili okoli 12.30. Zelo nam je bilo všeč, saj smo večino časa delali samostojno brez pomoči učiteljev. Zraven tega smo bili ves čas zunaj in smo se lahko gibali.

Nekaj utrinkov

(Visited 85 times, 1 visits today)