Vsak tretji petek v mesecu novembru je Dan slovenske hrane, ki ga po vrtcih in šolah obeležimo s Tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Le-ta je letos bil  18. 11. 2016. Učenci so zajtrkovali kruh (Pekarna RŽ), maslo (Mlekarna Krepko), med (Čebelarstvo Bogdan), mleko (Andrej Žnidarič) in jabolka (Janez Trstenjak). Zajtrku, ki je bil del dneva dejavnosti, so sledile delavnice, vsebinsko vezane na projekt Zdrava šola, ki ga vodi ga. Monika Panič Puconja in projekt Šolski ekovrt, ki ga vodi ga. Brigita Pušenjak. Dejavnosti so popestrili starši učencev, ga. Barbara Potočnik Gajser, ga. Milena Habjanič in g. Matej Sovič. Vabilu za sodelovanje so se odzvali tudi g. Edvard Jakšič, profesor na Srednji zdravstveni šoli Rakičan ter g. Borut Panič in g. Tilen Majerič, zaposlena v ZD Ljutomer. Za sodelovanje se vsem, tudi dobaviteljem živil, iskreno zahvaljujemo.

 Galerija

(Visited 362 times, 1 visits today)