V soboto, 5. 3. 2016, je na OŠ Stročja vas potekala že 8. Sobotna šola za ustvarjalne in nadarjene učence. Prišli so učenci iz sedmih različnih šol. To so: OŠ Stročja vas, OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, OŠ Križevci, OŠ Veržej, OŠ Razkrižje in OŠ Mala Nedelja.

Učenci so imeli na voljo deset delavnic. Od teh so izbrali dve. Potekale so pred in po malici. To so bile:

  • Glasbena – V naročju besed in glasbe: V tej delavnici je sodelovalo 11 učencev. Najprej smo si izbrali pesem, nato pa temo, o kateri smo peli. Na enako melodijo smo si izmislili besedilo in ji dodali nekaj instrumentov. To delavnico sta vodili učiteljici Petra Šijanec Koren in Katja Vunderl.
  •  Ustvarjalna – Šatuljica iz časopisnega papirja: V tej delavnici so sodelovale 4 učenke. Najprej so zbrali odpadni časopisni papir in si ga razdelili. Potem so ga oblikovali v škatlo in ga zlepili. To delavnico sta vodili vzgojiteljici Cvetka Sovič in Alenka Antolič.
  •  Nemška – Spiel & Spaβ: V tej delavnici je sodelovalo 5 učencev. Po šoli so iskali namige. Najti so mogli krivca, ki je ukradel knjige v knjižnici, narediti intervju z ravnateljico in se preobleči v šolsko uniformo. To delavnico sta vodili učiteljici Monika Šalamun in Metoda Ljubec.
  •  Tehniška delavnica – ŽEBELJ + NIT = SLIKA: V tej delavnici je sodelovalo 15 učencev. Izdelovali so slike iz niti s pomočjo žebljev. To delavnico sta vodili učiteljica Brigita Pušenjak in ga. Mojca Stajnko.
  •  Kemijsko fizikalna – Fizikalna ali kemijska sprememba?: V tej delavnici je sodelovalo 27 učencev. Delali so poskuse iz različnih živil s pomočjo osnovnih kuhinjskih pripomočkov. To delavnico sta vodili učiteljici Daniela Škrobar in Nataša Horvatić.
  •  Matematično umetniška – Origami: V tej delavnici je sodelovalo 18 učencev. Iz papirja so najprej po navodilu izdelovali mape. Nato pa origamije po svoji lastni izbiri. To delavnico sta vodili učiteljici Tadeja Jurkovič in Milena Pavličič Kozlar.
  • Nekaj posebnega 1 – Kaligrafija: V tej delavnici je sodelovalo 24 učencev. Najprej so spoznali vse črke lepopisa, nato pa samostojno napisali verze in svoja imena. To delavnico je vodila ga. Klaudija Zadravec.
  • Ustvarjalna 2 – Šopek iz odpadnega materiala: V tej delavnici je sodelovalo 8 učencev. Najprej so leseno podlago pobarvali z gosto tempero, nato pa iz škatel za jajca naredili cvetove, ki so jih pobarvali v spomladanske barve in jih prilepili na podlago. Iz krep papirja so naredili steblo. To delavnico sta vodila učitelja Marko Zanjkovič in Boris Smodiš.
  • Nekaj posebnega 2 – Znakovni jezik: V tej delavnici je sodelovalo 9 učencev. Tukaj so se učili jezika, ki ga uporabljajo naglušni ljudje. Spoznali so, kako prikazati svoja imena, prijatelje in kako se drugače pogovarjati z nemimi. To delavnico sta vodili učiteljici Monika Panič Puconja in Janja Rajh.
  • Športno plesna – Ples: V tej delavnici je sodelovalo 15 učenk. Ta delavnica je potekala samo po malici. Najprej smo sestavili prvo osmico in se jo naučili na pamet in tako naredili tudi ostale. Dodali smo tudi glasbo in se vso koreografijo naučili na pamet. Nekaj osmic smo sestavili tudi sami. To delavnico je vodil učitelj Sašo Fijavž.

 

 Na koncu smo vse delavnice predstavili in pridružili so se nam tudi starši. Po kreativnem dnevu smo se odpravili domov.

Zapisali: Daša Koprivnik in Tea Zakovšek

Brošura 8. Sobotne šole Datoteka

Galerija slik

(Visited 454 times, 1 visits today)