2. 4. 2015 so našo šolo obiskali dijaki predšolske vzgoje v Ljutomeru. Nekaj učenk iz 8. razreda in ena učenka iz 9. razreda smo se udeležile pripravljenih delavnic s strani dijakov in njihove predstave. Naš namen je bil: navdušiti se za to šolo, spoznati program šole, se mogoče že pripraviti na ta poklic …

Sprva smo si ogledali predstavo s senčnimi lutkami, ki so jo pripravili dijaki 3. letnika s pomočjo profesorice. Predstava je bila namenjena otrokom, tako da vsebinsko ni bila težka. Če naredim kratek povzetek; zgodba je govorila o fantu, ki ga je ugrabil povodni mož in v zameno, da ostane z njim pod vodo, mu je ponujal srebro, zlato in dragulje, a on ni hotel imeti ničesar od tega, hotel je le k svoji družini. S predstavo so nam hoteli povedati, da nam družina mora pomeniti največ in da je ne bi smeli nikoli z ničemer zamenjati; ne z dragulji, ne z zlatom, ne z srebrom …

Nato so sledile delavnice, ki so jih, kot sem že rekla, pripravili dijaki. Skupine predšolskih otrok našega vrtca, gostujočega vrtca Cvena in Razkrižja so se pomikali iz ene delavnice v drugo.

Prva delavnica je bila glasbena delavnica, kjer so se otroci učili igrati na bum palice. Druga delavnica je bila kemijska, v kateri smo izdelovali ribice in jim na zadnjo stran prilepili kovinske sponke ter jih nato lovili iz ribnika s pomočjo magneta. Namen je bil, da se otroci naučijo, da magnet privlači kovinske stvari. Potem je bila likovna delavnica, v kateri so izdelovali lutke iz papirja in še na koncu družbeno-matematična delavnica. V tej delavnici se je vse vrtelo okrog frnikol in natančnosti. Otroci so morali frnikolo kotaliti v večje, manjše in najmanjše luknjice in jih spraviti iz labirinta.

Dijaki so se zelo potrudili, mi in otroci pa smo se zelo zabavali. Marsikatero dekle, ki je bilo udeleženo pri teh delavnicah, se je odločilo za nadaljnjo šolanje ravno tega poklica.

Minea Rudolf

(Visited 23 times, 1 visits today)