Tretji petek v novembru obeležujemo Dan slovenske hrane in zato smo imeli na šoli dan dejavnosti, in sicer Tradicionalni slovenski zajtrk.

Učenci 1. triletja so najprej imeli jutranjo telovadbo, nato so pojedli zajtrk in nadaljevali s pogovorom o dnevu slovenske hrane in o šolskem eko vrtu.

Učenci 4. in 5. razreda so se tega dne lotili malo drugače. Najprej so tudi oni telovadili in pozajtrkovali, nato pa so se odpravili na kmetijo. Tam so spoznali življenje in delo na kmetiji, izvor mleka in drugih mlečnih izdelkov. Ponovili pa so tudi, da se moramo do kmetov in kmetij spoštljivo obnašati.

Učenci 6., 7., 8. in 9. razreda pa smo imeli 4 različne delavnice. Najprej smo devetošolci šli po razredih in učence poučili o vsebinah Tradicionalnega slovenskega zajtrka. Nato so se učenci po razredih razvrstili v štiri delavnice. 1. delavnico je vodila učiteljica Nataša Horvatić Dolamič. Pogovarjali smo se o mleku in mlečnih izdelkih ter rešili učni list. Potem smo se odpravili v telovadnico, kjer smo v skupinskem delu tekmovali na različne načine. Delavnico je vodil učitelj Sašo Fijavž. Po malici smo šli v učilnico naravoslovja, kjer smo mikroskopirali mlečnokislinske kulture pod vodstvom učiteljice Daniele Škrobar. Videli smo veliko zanimivih stvari. V delavnici učitelja Marka Zanjkoviča pa smo se preizkusili v igrici, ki je narejena v Sloveniji. V vlogi dečka ali deklice smo morali preživeti dan na najbolj zdrav način.

 Dan je bil zelo zanimiv, saj smo ponovili in se naučili veliko novih stvari.

Galerija slik

(Visited 218 times, 1 visits today)