V petek, 27. 5. 2022, smo se učenci 6., 7. in 8. razreda odpravili na zaključni izlet. Ob 6. uri zjutraj smo se zbrali pred šolo in se z avtobusom odpravili novim dogodivščinam naproti. Med potjo smo se ustavili v Tepanjih in malicali.

TJAN KOSI IN DAVID MAKOTER: »Na avtobusu sva se imela zelo dobro, bilo je zabavno.«

Naša prva postojanka je bila Bistra. To je bil naš TEHNIŠKI del tega dne. Razdelili so nas po skupinah, in sicer po razredih. Mi, 8. razred, smo izvedeli več o Nikoli Tesli in njegovem življenju ter izumih. Tudi sami smo jih lahko nekaj izvedli.

LUCIJA LEŠTAN: »Ko sem se dotaknila električne krogle, sem najprej mislila, da piše veter. Kasneje pa sem se zavedala, da so se mi po konci postavili lasje. Bilo je zelo zabavno in zanimivo.«

ŠPELA MAKOTER IN MATEJ ŠILEC: »V železni kletki je bilo zelo zelo glasno. Mislila sva, da je to zadnje, kar bova doživela v življenju. S konico očesa pa sva zagledala tudi vijolično strelo.«

Učenci 7. razreda so izdelovali jadralno letalo iz furnirja, v 6. razredu pa so iz papirja nastale lastovke. Po koncu delavnic smo se vsi skupaj zbrali in odpeljali do hotela Mantova. Tam smo imeli kosilo. V Vrhniki je potekal KULTURNI del našega izleta, saj smo podrobneje spoznali življenje Ivana Cankarja. Vodič nas je popeljal po mestu in nam pripovedoval kratke, a zanimive zgodbice o Cankarju.

Potem nas je čakala samo še vožnja domov. V Mariboru smo se ustavili in se okrepčali v McDonald’su.   

Galerija slik

(Visited 185 times, 1 visits today)