»SKUPAJ USTVARJAMO ZGODBO NAŠE KRAJEVNE SKUPNOSTI«

Krajevna skupnost Stročja vas in OŠ Stročja vas sta v ponedeljek, 24. 6. 2019 pripravili poseben dan. Pred državnim praznikom, dnevom državnosti, sta obeležili 2. praznik KS Stročja vas ter zaključek šolskega leta 2018/2019.

Učenci so prišli v šolo ob 12. uri. Opravili so analizo opravljenega dela, prejeli spričevala, ki jih je skupaj z razredniki podelila ravnateljica, ga. Mateja Leskovar Polanič, ob 15. uri pa so se skupaj s starši in ostalimi krajani zbrali v športni dvorani šole.

Učenci šole in otroci vrtca so skupaj z mentoricami (go. Petro Šijanec Koren, go. Katjo Vunderl, go. Matejko Polak, go. Cvetko Sovič, go. Brigito Pušenjak) pripravili sproščen kulturni program. V nagovoru so nekaj besed podali g. Srečko Mihorič, predsednik KS Stročja vas, ravnateljica šole, ga. Mateja Leskovar Polanič in predstavnik Občine Ljutomer, občinski svetnik, g. Jožek Panič. Vsi govorniki so se v svojih besedah dotaknili povezovanja ljudi v kraju, prav tako pomena vrednot in praznovanja, domoljubja in sodelovanja.

Predsednik je podelil zahvale za pomoč pri soorganizaciji tega 2. praznika društvom in posameznikom. Sodelovali so: PGD Stročja vas, Klub prleških babic Pristava, TD Pütar Stročja vas, Turistično narodopisno društvo Razkrižje, ga. Sonja Bratinščak, PGD Ljutomer, Zdravstveni dom Ljutomer, OŠ Stročja vas in Občina Ljutomer.

Ravnateljica pa je razglasila najvišje dosežke učencev – državna prva mesta.

Po proslavi pa je sledilo druženje v okolici šole.

Starši, učenci in krajani so imeli možnost meritve krvnega pritiska ter posveta z zdravstvenim osebjem, se preizkusiti v nudenju prve medicinske pomoči, spoznati gasilsko vozilo TRV 2D ter si iz ptičje perspektive ogledati Stročjo vas.

Okrepčali so se lahko z dobrotami, ki so ji spekle članice Kluba prleških babic in TD Pütar Stročja vas. Ob tem pa so uživali še v okusnih razkriških mlincih, langašu in palačinkah. Za osvežitev z vodo je poskrbela RADENSKA z donacijo.

Osvežilni kotiček pa je bil v prostorih gasilskega doma.

Okrog šole so strokovni delavci skupaj s PGD Stročja vas pripravili številne dejavnosti za športno-zabavno druženje: kegljanje, poligon, tekma z brentačo, met na koš, skoki z vrečo, piramida iz pločevink, pismo, ristanc, telefon, spretnostne igre, itd. Pripravili so tudi predstavitev PAMETILNICE – učilnice na prostem, ki so jo ustvarili učenci 5. razreda z go. Mileno Pavličič Kozlar, svojemu namenu pa predali prav pred zaključkom šolskega leta.

Kljub temu, da je na ta dan poteklo veliko zaključnih prireditev v Občini Ljutomer, so prisotni učenci, starši in krajani ter zaposleni uživali v sproščenem popoldnevu, zadnjem šolskem dnevu.

Galerija slik

(Visited 152 times, 1 visits today)